(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2025)
Zamonaviy tadqiqotlarda OITS bilan kasallangan bemorlarning ijtimoiy-psixologik holati turli nazariy va amaliy yondashuvlarda keng ko‘rib chiqilmoqda. Ushbu maqolada OITSning shaxs psixologiyasiga ta’siri, diagnostika metodlari va xorijiy hamda mahalliy olimlarning ilmiy qarashlari tahlil qilingan. Mualliflar tomonidan ijtimoiy-psixologik diagnostika vositalari — depressiya, tashvish va ijtimoiy moslashuv shkalalari qo‘llanilishi asosida nazariy jihatlar yoritilgan. Tadqiqot natijalari OITS bilan kasallangan bemorlarda ruhiy qo‘llab-quvvatlash va psixokorreksion dasturlarning zarurligini ko‘rsatadi.