(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2025)
Ushbu maqolada xalq og‘zaki ijodi tushunchasi, uning asosiy xususiyatlari, ijtimoiy-tarbiyaviy ahamiyati hamda asosiy janrlari haqida fikr yuritiladi. Xalq og‘zaki ijodiyotining milliy madaniyat va qadriyatlarni asrab-avaylashdagi o‘rni, yosh avlodni tarbiyalashdagi ta’siri tahlil qilinadi.