(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqolada lokal hisoblash tarmoqlarining fundamental zaifliklaridan biri bo‘lgan ARP protokoli va unga asoslangan Man-in-the-Middle (MITM) hujumlari tadqiq etiladi. Maqolada kiberjinoyatchilar tomonidan ma’lumotlar oqimini tutib qolish va trafikni manipulyatsiya qilishda foydalaniladigan ARP spoofing mexanizmlari tahlil qilingan. Shuningdek, ushbu tahdidlarga qarshi zamonaviy himoya usullari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.