(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqola globallashuv sharoitida jadal rivojlanayotgan turizm sohasiga oid ingliz tilidagi terminlarning o‘zbek tilidagi ekvivalentlarini topish muammolariga bag‘ishlangan. Maqolada muallif turizm terminologiyasida ekvivalentlikning nazariy asoslari, asosiy to‘siq va qiyinchiliklar, shuningdek, muvaffaqiyatli va muvaffaqiyatsiz ekvivalentlashtirish misollari tahlil qilinadi. Ishda ekvivalentlik turlari — to‘liq, qisman, nol va soxta ekvivalentlik — batafsil yoritilgan. Shuningdek, turizm terminlarining ekvivalentlik darajalari bo‘yicha tasnifi (A dan E gacha) keltirilib, terminlarning qariyb 40-50 foizi to‘liq yoki yuqori darajada ekvivalentga ega ekani, qolgan qismida esa jiddiy muammolar mavjudligi qayd etilgan.