(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Maqolada elektron tijorat platformalarida o’zbek tilining lingvistik imkoniyatlari va ularga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Raqamli savdo muhitida til resurslari, interfeys lokalizatsiyasi, mahsulot tavsifnomalari, mijoz xizmati va marketing kommunikatsiyasida o’zbek tilining qo’llanilishi ko’rib chiqiladi. Milliy tilni elektron tijorat ekotizimiga to’liq integratsiya qilishning imkoniyatlari va to’siqlari aniqlanib, ilmiy asoslangan tavsiyalar taqdim etiladi.