(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Ushbu tezisda zamonaviy tibbiyotda raqamli hamshiralik (Digital Nursing) tushunchasi, bemorlarning hayotiy muhim ko‘rsatkichlarini masofadan nazorat qilish (remote monitoring) va hamshiralik qarorlarini qabul qilishda sun’iy intellekt (SI) algoritmlaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Raqamli yondashuvlar hamshiralar ish vaqtini optimallashtirishi, inson omili bilan bog‘liq xatoliklarni kamaytirishi va shoshilinch holatlarda tezkor chora ko‘rish imkoniyatini berishi ilmiy jihatdan asoslangan.