(untitled) (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Mazkur maqolada leksikologiyaning muhim tarkibiy qismi hisoblangan frazeologiya bo‘limi, uning asosiy tushunchalari va xususiyatlari tahlil qilinadi. Frazeologik birliklarning turlari, semantik xususiyatlari hamda nutqdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, frazeologizmlarning milliy madaniyat bilan bog‘liqligi va ularning til boyligini oshirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.