IQLIM O‘ZGARISHI SHAROITIDA EKOLOGIK QADRIYATLARNING DOLZARBLIGI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishining global va mintaqaviy miqyosda jadal sur’atda kuchayishi va bu holatning jamiyatda ekologik qadriyatlarga bo‘lgan ehtiyojni oshirayotgani tahlil qilinadi. Tadqiqot iqlim o‘zgarishi oqibatida yuzaga kelayotgan suv resurslarining cheklanishi, qurg‘oqchilik va bioxilma-xillikning kamayishi kabi xavf-xatarlarni ilmiy asoslab beradi. Maqolada ekologik qadriyatlarni shakllantirishda ta’lim-tarbiya, davlat siyosati va milliy qadriyatlarning o‘rni yoritilgan. Yakunda yosh avlodning ekologik madaniyatini yuksaltirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.