O’RTA OSIYO TUPROQLARI VA ULARDAN FOYDALANISH (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqolada O‘rta Osiyo mintaqasinining tabiiy resurslari va qishloq xo‘jaligi salohiyatini o‘rganishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu maqolada O‘rta Osiyoda uchraydigan asosiy tuproq turlari, jumladan, bo‘z tuproqlar, cho‘l va yarim cho‘l tuproqlari, sho‘rxok hamda tog‘ hududlari tuproqlari haqida umumiy ma’lumot beriladi. Shuningdek, ularning hosildorlik darajasi, fizik-kimyoviy xususiyatlari va qishloq xo‘jaligida foydalanish imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada   tuproqlardan oqilona foydalanish, sug‘orish tizimlari, meliorativ tadbirlar hamda yer resurslarini muhofaza qilish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.