Fransuz tilida fe’llarni qo‘llash (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Fransuz tili dunyodagi eng chiroyli va nufuzli tillardan biri hisoblanadi. U xalqaro munosabatlar, madaniyat, ilm-fan va turizm sohalarida keng qo‘llaniladi. Fransuz tilini o‘rganishda eng muhim mavzulardan biri bu — fe’llarni to‘g‘ri qo‘llashdir. Chunki fe’l gapning asosini tashkil etadi va harakat, holat hamda vaqtni ifodalaydi.Fransuz tilida fe’llar asosan uch guruhga bo‘linadi. Birinchi guruhga “-er” qo‘shimchasi bilan tugaydigan fe’llar kiradi. Bular eng oson va ko‘p uchraydigan fe’llar hisoblanadi. Masalan: parler (gapirmoq), aimer (sevmoq), travailler (ishlamoq). Bu guruh fe’llari ma’lum qoidalar asosida tuslanadi.