XALQ DOSTONLARI ASOSIDA TALABALARNING INGLIZ TILIDA “MONOLOGIK NUTQ” KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI (INTERNATIONAL CONFERENCE ON MULTIDISCIPLINARY STUDIES AND EDUCATION, 2026)
Ushbu maqolada talabalarning ingliz tilidagi monologik nutqini xalq dostonlari (“Alpomish”, “Beowulf” va b.) yordamida rivojlantirish metodikasi o‘rganilgan. An’anaviy monologlar o‘rniga epik hikoyachilik taklif etilib, bu yondashuv nutq ravonligi, leksik boylik va mantiqiy izchillikni oshirishi asoslangan. Tadqiqot natijasida dostonlar syujetiga asoslangan 3 bosqichli pedagogik model va topshiriqlar tizimi ishlab chiqilgan.